Leven met dementie

Niet alleen de personen die zijn getroffen door dementie moeten hiermee leven, ook de partners

De Dementiebril i.s.m. Into D'mentia

Ieder uur komen er 5 mensen bij met dementie. Momenteel leiden 280 duizend mensen aan de ziekte en moeten zij leven met dementie. Niet alleen de personen die zijn getroffen door Alzheimer, vasculaire dementie of een andere vorm van dementie moeten leven met dementie. Ook hun partners, kinderen, buren en bekenden die optreden als mantelzorgers leven mee.

Bij hen bestaat vaak sterk de behoefte om iets meer te weten over wat dementie nu eigenlijk is en op welke manier zij met hun geliefde moeten omgaan in het verloop van de ziekte. Om deze duidelijkheid te verschaffen heeft de Alzheimer Stichting de ontwikkeling van de Dementiebril mogelijk gemaakt. Vrendle maakte hiervoor de 360 graden video.

In samenwerking met Alzheimer Stichting

In een 360 graden video die wordt bekeken in een VR bril kruip je in het leven van een persoon met dementie. Er worden kenmerken van verschillende stadia getoond in een aantal scenes. In het eerste deel gaat het vooral over vergeetachtigheid, zoals het kwijt zijn van de sleutels of niet meer weten hoe het koffieapparaat werkt. In latere komt ook de interactie met anderen aan bod. Dit deel wordt vaak als confronterend ervaren, omdat het goed laat zien hoe vaak wordt gereageerd op iemand met dementie. Doordat het nu ervaren wordt vanuit de beleving van de persoon zelf wordt dat echt gevoeld.

Zilveren prijs voor De Dementiebril 

Tijdens de Dutch VR Awards 2017 heeft de Dementiebril de tweede prijs gewonnen in de categorie ‘Immersive VR 360 video productions’. De Dementiebril won de Zilveren VR Award voor de beste Nederlandse 360 graden videoproductie en daar zijn we nog steeds trots op.Vul hier een tekst in

Vrendle heeft een hele reeks van empathievideo’s ontwikkeld die een inkijk geven in het leven van mensen met een ziekte of een beperking. Zo hebben we naast leven met dementie:

  • Leven met ADHD
  • Leven met een eetstoornis
  • Leven met depressie
  • Leven met een licht verstandelijke beperking (LVB)
  • Leven met autisme (autisme spectrum stoornis, ASS)

Geef je client de beste zorg

Ben jij zorgprofessional en wil je dementie of een van onze andere VR-video's beleven? Vraag nu een gratis demo aan.