Skip to main navigation Skip to main content

Cliënten behandelen in een veilige omgeving

Virtual Reality (VR) brengt de buitenwereld naar de veilige setting van de therapieruimte. Door de meeslepende beelden denk je dat je daadwerkelijk in de getoonde wereld aanwezig bent. Niet voor niets wordt Virtual Reality ingezet voor onder andere therapie, training en ontspanning.

Hoe werkt het?

Start vandaag met virtual reality therapie 

Is jouw organisatie klaar om met Virtual Reality aan de slag te gaan. Kom met ons in contact en wij helpen jullie met het integreren en implementeren van Virtual Reality. Compleet van A tot Z! 

Neem contact op
Petra Fokkema

Cognitief gedragstherapeut bij Reik

“Het toepassen van Oculus Rift in de therapiekamer heeft mij vooral veel nieuwe inzichten gegeven en me geholpen cliënten nog beter te begrijpen. Zoals gezegd begeleid ik cliënten nu nog veel nauwer tijdens de eerste stappen in een voor hun angstige omgeving, dus dat is heel interessant om op die manier te ervaren.”


 • Toename durf en zelfvertrouwen

  Cliënten rapporteren een toename aan durf en zelfvertrouwen om hun angsten te ondergaan. VRET werkt daarmee drempelverlagend voor verdere exposure opdrachten

 • Efficiëntie

  Cliënten kunnen meer oefenen, in minder tijd. Er is meer tijd om de exposure oefeningen écht aan den lijve te ondervinden in plaats van veelal te praten over de oefeningen.

 • Angsten overwinnen

  Angstige mensen hebben de neiging om situaties die ze eng vinden te vermijden. Bij alle soorten angst, komt vermijdingsgedrag in meerdere of mindere mate voor.

 • Oculus Rift CV1 Virtual Reality bril
 • VR ready PC met windows licentie
 • Helpdesk en omruil garantie bij uitval
 • Persoonlijke aflevering en training
5
Vanafprijs per
behandeling

Deze zorgorganisaties werken met Vrendle

Blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en verhalen omtrent Vrendle.

Wilhelmina Kinderziekenhuis geeft rondleiding in Virtual Reality

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis heeft een virtuele rondleiding laten ontwikkelen zodat kinderen zonder spanning rond kunnen lopen op de intensive care en daarmee alvast kunnen wennen aan de situatie.

Lees verder

Leven met een depressie

Tweewekelijks wordt een blog geschreven over de voortgang van het productieproces van de VR-empathietraining over depressie voor GGZDelfland.

Lees verder

De toekomst van VR voor Vrendle

Na een goed jaar met veel VR ontwikkelingen kijken wij alvast vooruit naar wat we kunnen verwachten in 2018.

Lees verder

De derde Founding Father meetup

Op woensdag 4 oktober vond er weer een Founding Father Meetup plaats. Dit was dit keer in het pittoreske Hengelo waar Ambiq iedereen hartelijk ontving. Deze editie stond volledig in het teken van kennis delen en content ontwikkeling.

Lees verder

VR Feestje voor sociale fobie

Je staat op het punt om een feestje te betreden, maar je durft niet. Met een trillende vinger druk je op de deurbel.

Lees verder

Even voorstellen: onze jongste Founding Fathers

Graag stellen wij jullie voor aan onze jongste Founding Fathers GGZ Delfland en ASVZ, zij zullen Vrendle verspreiden in Zuid-Holland.

Lees verder

Angst behandelen? Dat kan met Virtual Reality!

Angst is een normale reactie, het maakt je extra alert en het bereid je voor op een mogelijk gevaarlijke situatie.

Lees verder

De tweede Founding Father Meetup

Donderdag is de tweede Founding Father Meetup van Vrendle. Het programma is gevuld met presentaties van interessante sprekers en interactieve elementen om elkaar beter te leren kennen

Lees verder

Contact

Wij komen graag met je in contact! Of het nu gaat om content creatie, Vrendle, de levering van hardware of advies: wij staan voor je klaar.