Skip to main navigation Skip to main content

De derde Founding Father meetup

10 October 2017

Op woensdag 4 oktober vond er weer een Founding Father Meetup plaats. Dit was dit keer in het pittoreske Hengelo waar Ambiq iedereen hartelijk ontving. Deze editie stond volledig in het teken van kennis delen en content ontwikkeling.

De nieuwe ontwikkelingen

De dag werd geopend door Daniël Brinckmann van Vrendle. Hij was de gastheer van de dag en kondigde de nieuwe ontwikkelingen van Vrendle aan. In de presentatie van Daniël is het nieuwe forum geïntroduceerd zodat alle Founding Fathers onderling nieuwe ontwikkelingen kunnen delen en contacten kunnen leggen. Op deze manier kan de Vrendle community nog sterker opgebouwd worden. Daarnaast is de nieuwe content aangekondigd en hebben we natuurlijk even lopen pronken met de nieuwe 360 graden camera.

Ambiq

Na Daniël ging het woord naar Ambiq. In deze presentatie bespraken Frank Nijhuis en Silvia Gerdes de status van Ambiq op het gebied van Virtual Reality. Zij gingen de discussie aan met de andere deelnemers over de implementatie hiervan. In de discussie is naar voren gekomen dat de interesses van de Founding Fathers niet ver uit elkaar liggen. Dit betekent dat er veel overeenkomsten zijn als het gaat om interesses en worstelingen op dit gebied.

Video productie

Vervolgens gaf Marik Gnodde van Vrendle een presentatie. Dit ging over het proces achter een VR-productie en wat hier de aandachtspunten van zijn. Tijdens de presentatie is uitgelegd wat er komt kijken bij een VR-productie en wat precies de mogelijkheden zijn. De nadruk werd hierbij vooral gelegd op de waarde van de Foundig Fathers.

Als we content van kwaliteit willen maken hebben we jullie input heel hard nodig’.

Thema's 

Na de presentatie van Marik is er gebrainstormd over waar de interesses liggen van alle Founding Fathers en welke vraagstukken zij tegenkomen Door dit voor iedereen duidelijk te krijgen weten we op welke thema’s we de komende tijd kunnen door ontwikkelen en waar dus de focus ligt. Dit zorgt voor nieuwe, relevante content.

Als laatste was er nog een verrassing: de Sensiks Sensory Pod!  Een afsluitbare éénpersoons ruimte waar VR, geur, wind en warmte worden samengevoegd. De eerste VR-experience waarin alle zintuigen worden geprikkeld. Na de meetup was er de kans om even uit te waaien in de Sensory Pod en bij te komen van een geslaagde meetup. 

Er zullen in het komende half jaar nog veel meer nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden, maar daar vertellen we graag over op de volgende meetup!