Skip to main navigation Skip to main content

De halfjaarlijkse Founding Father Meet-up van Vrendle bij Cosis in Meppel

17 October 2018
Vrendle Go
Founding Fathers

Op dinsdag 16 oktober vond reeds een Founding Father meet-up plaats. Deze keer werd de meeting gehouden in Meppel gehost bij onze VRienden van Cosis. De meet-up werd gehouden in een oude gymzaal welke momenteel dienst doet als dagbestedingslocatie voor cliënten van Cosis met een lichte tot middelmatige verstandelijke beperking.

Deze meeting stond in het teken van multi-inzetbaarheid van VR binnen geestelijke gezondheidszorg en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Vrendle Go.

Virtual Reality zorgt voor meer empathie bij verzorgers en behandelaren van patiënten met dementie en een psychische beperking.”

Toepassingen van VR binnen Cosis

Onze host van de dag: Cosis vertelt over de VR toepassingen en ervaringen van 360 graden video binnen de organisatie. De cliënten van Cosis worden steeds ouder en daardoor speelt ook omgang met dementie binnen deze organisatie een steeds belangrijkere rol. De video’s uit de bibliotheek van Vrendle hebben gezorgd voor veel begrip omtrent dementie bij zorgverleners en familieleden van patiënten die lijden aan deze aandoening en hun empatisch vermogen vergroot. Onduidelijk is nog welke rol VR zal spelen in de daadwerkelijke behandeling van de patiënten.

“Hogere toepasbaarheid van Virtual Reality binnen de behandelprotocollen door toekomstige Vrendle Go”

Vrendle Go

De belangrijkste technische ontwikkeling voor Vrendle is de ontwikkeling van Vrendle Go. Om meer behandelaren een mobiele Vrendle werkplek te bieden wordt een app ontwikkeld waarmee de 360 graden video’s van Vrendle beschikbaar zijn op een tablet in combinatie met de Oculus GO. Bij de presentatie hebben alle aanwezigen zich blij getoond met de nieuwe ontwikkelingen van Vrendle Go en zien hierdoor meer mogelijkheden in de toepassing van VR binnen de eigen organisatie.

Een ander belangrijk speerpunt en doel van Vrendle is het groeien van het aantal werkstations per organisatie. Met de komst van Oculus Go ligt dit nu binnen de mogelijkheden.

​Multi inzetbaarheid van VR bibliotheek

Een belangrijke topic van de meeting is eveneens de multi-inzetbaarheid van de huidige videobibliotheek. In de praktijk blijkt dat video’s voor meer dan 1 doeleinde kunnen worden ingezet. Om de succesverhalen hierover te delen en elkaar op nieuwe ideeën te brengen wordt een groot deel van de middag hieraan besteed. De bevindingen van onze Founding Fathers zullen worden gedeeld via het besloten forum/succesverhalen.

VR-iendje

De meet-up eindigt met een toepasselijke alcoholvrije borrel, de hapjes zijn gemaakt door de cliënten van Cosis en zijn goed verzorgd. Tijdens de borrel vindt er een live demonstratie plaats van het 360 graden camera project van VRiendje, een vriendelijke 360 camera waarmee het gemakkelijker wordt om contact te maken met anderen in een VR-bril (zie foto). Meer informatie over het project van VRiendje vindt u hier

De volgende meet-up zal plaatsvinden begin maart 2019, in of rondom Amsterdam bij Spirit of Bascule. Hierover later meer!

Ook gebruik maken van Vrendle?

Kom met ons in contact en wij helpen jullie organisatie met het intergreren en implementeren van virtual reality. Compleet van A to Z.