Skip to main navigation Skip to main content

De tweede Founding Father Meetup

27 February 2017

De gastsprekers 

Aankomende donderdag  2 maart is de tweede Founding Father Meetup van Vrendle. Tijdens de FFM komen alle Founding Father van Vrendle langs om samen te zijn. Er worden nieuwe ontwikkelingen gepresenteerd en samen nagedacht over nieuwe content voor de Vrendle bibliotheek. Jan Dirk Bijker, Founder van Vrendle zal de dag openen met de mededelingen voor dit eerste kwartaal. 

Jan Dirk: ''We zijn trots op de samenwerking met twintig innovatieve zorginstellingen. We zien de potentie van de samenwerking tussen de instellingen onderling. Op 2 maart geven we graag aanzet tot samenwerking.''

Voor deze editie zijn Johan Elbers en Benno Brada samen met Marijke Sjollema, 
gastsprekers van de dag. Hier onder stellen zij zich even voor:

Johan Elbers

Binnen de regio Apeldoorn van ’s Heeren Loo willen we de komende jaren cliënten, medewerkers en verwanten meenemen in de mogelijkheden van innovatieve ontwikkelingen. Deze innovatieve ontwikkelingen willen we toevoegen aan alle ervaring en kennis die we al hebben over de ondersteuning van mensen met een beperking. Dit alles doen we vanuit de bedoeling van ondersteuning: de ontwikkelingen dienen een bijdrage te leveren aan het vergroten van zelfredzaamheid, eigen regie, maatschappelijke participatie en ontwikkeling van cliënten en medewerkers. Een bijdrage die waarde toevoegt aan het leven van mensen.

Door breed samen te werken, verbindingen aan te gaan en te werken vanuit onze passies willen we de wereld binnen de regio Apeldoorn voor cliënten en medewerkers leuker, mooier en makkelijker maken!

Tussendoor is er voor de deelnemers een interactieve groepssessie, waarbij nagedacht wordt over angsten bij cliënten van de verschillende zorginstellingen. Samen denken we na over een oplossing door middel van Virtual Reality. Tevens krijgen alle deelnemers de mogelijkheid tot netwerken om zo nieuwe samenwerkingsverbanden te stimuleren. Zorg(en) doen we samen! 

Marijke Sjollema en Benno Brada

The Dolphin Swim Club is een project dat in de eerste plaats over verbeeldingskracht gaat. Zwemmen met wilde vrije dolfijnen staat op de bucketlist van veel mensen. En met virtual reality wordt het mogelijk om dit te realiseren. Ook voor mensen die (meervoudig) beperkt zijn, wordt het beleven van een unieke en vaak ontspannende ervaring mogelijk. Met de beelden van The Dolphin Swim Club wordt op diverse plaatsen wetenschappelijk onderzoek gedaan. Het UMCG doet research naar de werking bij de behandeling van depressiviteit. Ook ’s Heeren Loo gaat bijdragen aan dit onderzoek. Stanford University gebruikt ons project voor onderzoek naar de werking bij kinderen die een zware hartoperatie ondergaan. Vlak voor de narcose zwemmen zij met dolfijnen, om prettiger te gaan slapen en ook weer relaxter wakker te worden. 

Maar er is nog zoveel meer te vertellen, en dat doen we graag op aanstaande donderdag 2 maart.