Skip to main navigation Skip to main content

Even voorstellen: onze jongste Founding Fathers

10 May 2017

Graag stellen wij jullie voor aan onze jongste Founding Fathers GGZ Delfland en ASVZ, zij zullen Vrendle verspreiden in Zuid-Holland.

GGZ Delfland

GGZ Delfland is een regionale instelling in het gebied tussen Den Haag en Rotterdam en is het streekziekenhuis voor de psychiatrische zorg. Het bestaat uit twee regio’s: Delft Westland & Omstreken en Nieuwe Waterweg Noord en leveren psychiatrische zorg aan de doelgroepen jeugd, volwassenen en ouderen.

Martine: ''Wij denken dat er veel potentie is voor VR in de zorg''

GGZ Delfland levert zorg die de cliënten letterlijk en figuurlijk bereikt. ‘’Wij denken dat er veel potentie is voor Virtual Reality in de GGZ,’’ zegt Martine van Bennekom van GGZ Delfland. ‘’Allereerst geeft het de mogelijkheid patiënten in de veilige spreekkamer stapsgewijs bloot te stellen aan de situaties die voor hen beangstigend zijn.’’ Voor patiënten kan dit laagdrempeliger zijn dan exposure in de echte wereld waardoor de motivatie voor behandeling kan verbeteren, ook kan het uiteindelijk de stap naar oefenen in de echte wereld laagdrempeliger maken. ‘’Wij willen de beschikbare content van Vrendle dan ook vooral in gaan zetten in de behandeling van angststoornissen in de breedste zin, van paniek tot sociale angst en van agorafobie tot angst in het kader van psychose.’’ Daarnaast vindt Martine de filmpjes die ingezet kunnen worden als psycho-educatie of empathietraining, zoals voor dementie en anorexia, erg krachtig. 

ASVZ

ASVZ is de zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek. De 5000 medewerkers en 1900 vrijwilligers zetten zich samen in voor 5200 cliënten, (jong)volwassenen, ouderen kinderen of gezinnen, in Zuid-Holland en West-Brabant. 

Thea: ''Het lijkt ons erg mooi om positieve gebeurtenissen in 360 graden te filmen''

Thea Braun van ASVZ vertelt dat zij de Virtual Reality willen gebruiken voor het behandelen van angststoornissen in de breedste zin. Maar dat niet alleen: ‘’Het lijkt ons erg mooi om positieve gebeurtenissen in 360 graden te filmen om deze later met cliënten terug te kunnen kijken.’’ Ook denkt Thea dat het mogelijk effectief is als cliënten een VR peptalk gebruiken voordat zij naar buiten gaan of iets anders gaan doen dat zij moeilijk vinden.

GGZ Delfland en ASVZ hebben als Founding Father toegang tot de Vrendle bibliotheek. Samen met de Founding Fathers wordt de inzet van VR verwerkt in bestaande protocollen en wordt er nieuwe VR-content ontwikkeld.

Wij kijken uit naar een goede samenwerking!

Ook gebruik maken van Vrendle?

Kom met ons in contact en wij helpen jullie organisatie met het intergreren en implementeren van virtual reality. Compleet van A to Z.