Skip to main navigation Skip to main content

Meetup 2019 Q1: Vrendle 2.0 & Implementatie aan het licht

5 April 2019

Vrendle 2.0 & Implementatie aan het licht

Donderdag 28 maart zijn we weer met 28 Vrendle enthousiastelingen samengekomen, dit keer bij de Bascule in Amsterdam. Op het programma stond onder meer een eerste demo van ‘Vrendle 2.0’ en een presentatie over het Virtual Reality experiment binnen de Bascule. Ook waren studenten van de HAN aanwezig om het te hebben over VR psycho educatie bij ASS. In dit blog een korte recap van de middag.

Vrendle Go

Marik Gnodde presenteerde voor het eerst de nieuwe Vrendle VR bril. De nieuwe hardware gaat Vrendle Go heten omdat het volledig draadloos is. Hierdoor is er niet meer nodig dan de aanschaf van een nieuwe VR-bril en een tablet om op mee te kijken. De afgelopen maanden is er een Vrendle app ontwikkeld die vanuit de bril te bedienen is en waarbij een netwerkverbinding geen vereiste is. We maken met deze nieuwe ontwikkeling VR veel eenvoudiger om in te zetten in behandelingen, Daarnaast is het ook nog eens velen malen eenvoudiger! De komende maand gaan we samen met Reik een testperiode aan om het product af te ronden. We verwachten in mei de eerste gebruikers blij te maken met de nieuwe hardware!

Implementatie VR binnen de Bascule

Romy de Jong namens (De Basule) heeft samen met Garage2020 een programma ontwikkeld om meer draagvlak te creëren voor VR onder medewerkers. Ze merkten afgelopen jaar op dat behandelaren het vaak mooi, innovatief en waardevol vinden maar nog niet zo goed weten hoe ze het moeten inzetten. Ook heerst er regelmatig een ‘angst’ voor dit soort nieuwe technologieën. Aan de hand van een animatievideo en een VR experience (bungeejumpen vanaf grote hoogte!) leggen ze duidelijk uit hoe de bril in te zetten is en wat het met je lichaam kan doen. Op deze manier trainen ze collega’s en tegelijkertijd wordt de naamsbekendheid vergroot. Haar advies is dan ook: Gewoon DOEN!

Aansluitend gaf Evelyn Visschendijk(o.a. werkzaam bij Garage2020) een presentatie over verschillende innovaties binnen de jeugdhulp en vertelde ze meer over project Street Temptations, wat alles te maken heeft met VR binnen de jeugdhulp. https://www.garage2020.nl/street-temptations-ronde-3/

Onderzoek psycho educatie en VR

Drie studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen deden een interessepeiling over VR. Ze zijn bezig met een project over psycho educatie en ASS en waren aanwezig om informatie te vergaren voor de Mutsaersstichting. Aansluitend werden ervaringen gedeeld en gingen de meiden met nuttige contacten en informatie naar huis. Op dit moment werkt Yulius samen met Vrendle om een VR beleving voor naasten van kinderen met autisme te ontwikkelen. Een nuttige ontmoeting van alle partijen dus!

De volgende Founding Father meetup zal in Q3 plaatsvinden in Eindhoven bij de Mutsaersstichting.

Ook gebruik maken van Vrendle?

Kom met ons in contact en wij helpen jullie organisatie met het intergreren en implementeren van virtual reality. Compleet van A to Z.