Skip to main navigation Skip to main content

Over ons

Vrendle levert hét VR platform voor instellingen en behandelaars in de (geestelijke) gezondheidszorg. Vrendle is een bibliotheek gevuld met VR-therapieën, trainingen en ontspanning video's. Met een flink groeiend aantal behandelaars in Nederland is Vrendle marktleider in de levering en distributie van VR-behandelingen.

Start met Virtual Reality

Vrendle staat voor VR en blended care

Vrendle is uniek. Door nieuwe technologieën te introduceren in de zorgsector is Vrendle een van de vooraanstaande zorginnovaties van nu. Vrendle staat voor de combinatie van technologie en de mens. Virtual Reality (VR) brengt de buitenwereld naar de veilige setting van de therapieruimte. Daarom wordt Virtual Reality en huidige behandelprotocollen tot een geslaagde VR-behandeling gecombineerd. Het platform kan onder meer ingezet worden door behandelaars, om in een veilige omgeving te oefenen met de angsten van de cliënt.

Jan Dirk Bijker

"Samen met technologie de wereld voor iedereen een stukje beter maken"

Michelle Stuy 

"De realiteit naar een andere dimensie transporteren"

Marik gnodde

"There are 360 degrees, so why stick to a part of them?"

Pelle Boekhorst

''Virtueel de behandelkamer verlaten''

Founding Fathers

Founding Fathers zijn de pioniers van Vrendle. Enthousiaste organisaties die intensief betrokken zijn bij de ontwikkeling van het platform en therapieën.

Samen met Founding Fathers ontwikkelen wij 360 graden video’s voor therapieën, trainingen en video’s ter ontspanning. Met specialisten uit verschillende vakgebieden wordt er intensief nagedacht over de opzet van video’s en het behandelplan. Meer weten over de ontwikkeling van deze Virtual Reality behandelingen? Lees meer!

Maak kennis met onze partners

 • Sinds 2010 wordt door ons interactieve video ingezet voor diverse online hulp platformen, met als doel voorlichting en training.

 • In 2013 experimenteren wij met de eerste VR-bril, de ‘Oculus Rift’. In dit jaar ontwikkelen wij het concept van VRET in combinatie met 360° video.

 • Wereldprimeur met de eerste 360° videotherapie voor de behandeling van pleinvrees! Daarnaast wordt de eerste versie van Vrendle gelanceerd.

 • Het is 2014. Facebook koopt het VR-bedrijf Oculus Rift voor twee miljard dollar. Sindsdien is Virtual Reality weer helemaal ‘in the picture’.

 • Nieuwe 360 graden video’s vullen de online bibliotheek van Vrendle en zijn zo beschikbaar voor specialisten in de zorg.

 • Mijlpaal! Maar liefst 16 organisaties zijn aangesloten bij de community. Vrendle draagt bij aan de kwaliteit van het leven van grote groepen mensen in Nederland.

 • 2010
  Interactieve video
 • 2013
  Oculus rift
 • 2014
  Wereldprimeur!
 • 2014
  Virtual Reality
 • 2015
  Vrendle
 • 2016
  Mijlpaal!

Onze missie

Vrendle wil mensen die hun leven laten leiden door hun angsten al het mooie van de wereld weer laten beleven. Door middel van Vrendle kan een huidige behandeling van angsten ondersteunen door de theorie te koppelen aan de praktijk. Bij zorginnovaties staat de mens centraal, de techniek ondersteunt. Virtual Reality is een van de belangrijkste innovaties binnen de (geestelijke) gezondheidszorg van de laatste jaren. Deze techniek toegankelijk maken en het leven voor mensen die lijden aan angststoornissen een beetje beter maken, dat is waar wij het voor doen!

Virtually making your life a better reality!