Skip to main navigation Skip to main content

Therapie

Met Virtual Reality Exposure Therapy wordt iemand stapsgewijs gevraagd om zich bloot te stellen aan datgene waar hij of zij bang voor is. Dit is één van de krachtigste technieken binnen gedragstherapie tot nu toe.

Tessa kampt met een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis. Ze wil niets liever dan haar leuke, spontane zelf aan de onbekende buitenwereld laten zien. Door haar kennis te laten maken met Virtual Reality Exposure Therapy, kan zij stap voor stap haar angsten de baas worden. Dit kan in een veilige omgeving, waarbij de behandelaar haar door de situatie loodst.

Tessa: Gedwongen thuis zitten is net als leven in een gevangenis, omdat ik openbare ruimtes niet graag opzoek.

Wordt het toch te veel? Dan kan ze eenvoudig de VR-bril afzetten. Deze vorm van therapie biedt enorm veel voordelen. Zo worden tijdens Virtual Reality Exposure Therapies (VRET) levensechte situaties gesimuleerd om patiënten te helpen hun angsten te overwinnen.

  • Stap voor stap angsten overwinnen
  • Behandeling van angststoornissen
  • Eén van de krachtigste technieken binnen de gedragstherapie
  • Bewezen effectief
  • Jarenlange ervaring met VR

De visie van Vrendle is, dat bij zorginnovatie altijd de mens centraal staat, niet de techniek. Zo kan Virtual Reality meer zijn dan alleen een bril. De innovatie biedt ongekende mogelijkheden voor de (geestelijke) gezondheidszorg.

Virtual Reality Exposure Therapies (VRET) blijkt een bewezen effectieve behandelingsmethode voor mensen met een angststoornis. Lees meer over bewezen resultaten op de pagina onderzoek.

Meer weten? Neem contact op

Toegang krijgen tot Vrendle?

Wij helpen  met de volledige implementatie van Vrendle in uw organisatie

Neem contact op