Skip to main navigation Skip to main content

Training

Het is aan de buitenkant vaak niet te zien hoe iemand zich van binnen voelt. Je ziet de handelingen van de persoon, maar zijn of haar gedachten kun je niet lezen. Virtual Reality kan ingezet worden voor allerlei vormen van gedragsverandering, waarmee onder andere begrip en inleving wordt gerealiseerd.

Een 360 graden film in combinatie met een VR-bril biedt de uitkomst om het begrip voor mensen met een eetstoornis te vergroten. Zo ontwikkelden wij een Virtual Reality toepassing om ouders en behandelaars het gevoel van een patiënt te laten ervaren. Het effect van Virtual Reality was direct zichtbaar door de emotionele en begripvolle reacties.

Sarah: De oorlog die ik van binnen voerde maakte mij kapot.

Begrip en inleving

“De oorlog die ik van binnen voerde maakte mij kapot. Hoeveel honger ik ook had, ik moest mij aan het schema houden. Ik wist wel dat iedereen om mij heen mij wilde helpen, maar doordat ze mijn gevoel niet begrepen en mijn gedachten niet konden lezen snapten zij heel vaak niet wat ik echt nodig had”, aldus Sarah, die herstelt van een eetstoornis.

“Had ik dit filmpje maar eerder gezien, dan hadden we elkaar waarschijnlijk veel eerder en beter begrepen en gezegd dat we hier iets mee moesten doen. Hulp zoeken en niet in gevecht blijven.” zegt de vader van Sarah.

Het effect van Virtual Reality was direct zichtbaar toen ouders, behandelaars en (ex)-patiënten het gevoel van de patiënt ervoeren. Zo waren er veel emotionele, begripvolle reacties en dat is precies de gedragsverandering die wij willen oproepen.

Voordelen van VR Trainingen

  • Snel en gemakkelijk trainen in verschillende situaties
  • Snel wisselen tussen trainingsscenario’s
  • Verkorten trainingstijd
  • Zeer realistisch / meeslepend
  • Eenvoudig vaker in te zetten
  • Wereldwijde verbinding met internet zorgt ervoor dat collega’s in Australië ook de training kunnen volgen
  • Kostenbesparend


MEDEWERKERS KLAARSTOMEN VOOR DE REALITEIT

Hoe kun je het beste omgaan met agressie? Een 360 graden video in combinatie met interactieve elementen zorgt voor de ultieme training. Met Virtual Reality worden professionals klaargestoomd om effectief om te gaan met agressie.

VR e-learningVirtual Reality e-learning inzetten? Goed plan. Een 360 graden video in combinatie met interactieve elementen zorgt voor de ultieme training. Medewerkers worden ondergedompeld in een levensechte situatie die veel impact heeft. De video’s zijn voor meerdere doeleinden te gebruiken, denk bijvoorbeeld aan open dagen, demonstraties en workshops. Daarnaast kunnen collega’s van andere afdelingen eenvoudig de training volgen, om begrip en inleving onder collega’s te stimuleren.

Toegang krijgen tot Vrendle?

Wij helpen  met de volledige implementatie van Vrendle in uw organisatie.

Neem contact op