Skip to main navigation Skip to main content

VR-therapieën maken

Het productieteam van Vrendle heeft de laatste jaren erg veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen van VR therapieën. Samen met ervaren behandelaars gaan we voor de hoogst haalbare kwaliteit en ervaring. We leggen graag uit wat er tijdens een productie bij komt kijken.

Stap 1

Conceptontwikkeling

Een Virtual Reality productie begint bij een concept. Vaak zijn er vanuit een zorgorganisatie al ideeën over mogelijke onderwerpen voor een productie. Een productie begint altijd met een vraag vanuit de praktijk. Samen met de specialisten van Vrendle wordt er een sterk concept neergezet.

Voor elke productie stellen we nauwkeurig een team met film specialisten en therapeuten samen waarmee we het hele proces doorlopen. We streven er naar om de gevraagde situatie zo realistisch mogelijk na te bootsen om op die manier de therapie te ondersteunen.

Het concept is van wezenlijk belang. In verschillende brainstorm- en concept -sessies kijken we samen met de opdrachtgever naar traditionele behandelingen, situaties uit het dagelijks leven en hoe we dit vorm kunnen geven. We kijken naar alle mogelijkheden, zowel creatief als therapeutisch. Maken we gebruik van acteurs? Wordt de video interactief? Wat voegt iets toe aan de beleving en wat niet?

Lees meer
Stap 2

Therapeutische onderbouwing

Bij een effectief concept mag de therapeutische onderbouwing niet ontbreken. Daarom worden er experts uit het vakgebied ingezet om te zorgen dat de Virtual Reality productie bijdraagt aan het effectief behandelen en trainen van patiënten.

We vinden het erg belangrijk om onze bevindingen en ideeën te valideren met specialisten, zo zijn alle producties therapeutisch onderbouwd. We vragen dan ook regelmatig om feedback en input van de betrokken therapeuten.

Nu de therapeutische basis is gelegd zorgen wij voor de perfecte vertaalslag naar een effectieve, meeslepende Virtual Reality ervaring. Door onze jarenlange ervaring met (Virtual Reality) video’s in de zorg dienen wij als ‘content architecten’ die zorgen voor een pakkende ervaring met effect.

Lees meer
Stap 3

Script

Na de conceptontwikkeling vindt de samenstelling van het script plaats. De filmlocatie wordt onderzocht, er worden eventueel testopnames gemaakt en er wordt een planning opgesteld. Er worden acteurs gecast, een goede locatie gekozen en een draaiboek opgesteld.

Stap 4

Briefing van de figruanten en acteurs

Bij bepaalde producties is het nodig om acteurs en figuranten te werven. Na de werving worden ze goed gebriefd. Vragen worden beantwoord zodat iedereen precies weet wat er van hem of haar verwacht wordt tijdens de opnamedag(en).

Stap 5

Opnamedag

De opnamedag kan beginnen! Wanneer iedereen ingelicht is en zich goed voorbereid heeft kunnen we de set op! Aan de hand van een draaiboek weet iedereen wat en wanneer er staat te gebeuren. 

De regisseur begeleidt het spel rondom de camera terwijl de cameraman er voor zorgt dat alles goed in beeld gebracht wordt. De productieleider leidt alles in goede banen. Ook tijdens de opnames is er een expert uit het werkveld aanwezig om te ondersteunen!

Lees meer
Stap 6

Nabewerking

Als alles opgenomen is volgt de nabewerking. Omdat we gebruik maken van meerdere camera’s moeten de beelden eerst aan elkaar ‘geplakt’ worden, dit heet stitchen.  Als volgt wordt de video gemonteerd in een logische volgorde. De kleuren worden geoptimaliseerd evenals de opgenomen audio.

Eventueel worden er interactieve elementen aan de Virtual Reality productie toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan het maken van keuzes, die het verhaal of de behandeling beïnvloeden. Maar ook het reageren op opmerkingen van acteurs bijvoorbeeld.

Lees meer
Stap 7

It's a wrap!

Als de video na controle van alle betrokkenen afgerond is kan de opdrachtgever de video in gaan zetten! Via de Vrendle bibliotheek is de VR therapie beschikbaar voor alle aangesloten instellingen.

Ook een VR-therapie maken met Vrendle?

Neem contact op en we kunnen samen kijken naar de mogelijkheden

Neem contact op