Toekomstige Zorgprofessionals trainen met Virtual Reality

Verplaats jezelf in de situatie van de cliënt of diens familie
25 september 2023

Een veelzijdige VR-bibliotheek 

Afgelopen zomer heeft de afdeling Verpleegkunde van NHL-Stenden de prestigieuze Nederlandse Onderwijspremie (NRO) in de wacht gesleept voor hun baanbrekende project "Future Proof Nurses". Een essentieel onderdeel van dit prijswinnende project is de Simulatie Suite. Deze suite omvat een doordachte mix van virtual reality video's en interactieve animaties, die ingezet worden om zorgprofessionals te trainen.

"De Vrendle video's vormen een substantieel deel van deze veelzijdige bibliotheek, waarbij vooral de VR-ervaringen met betrekking tot jeugd en ongewenst gedrag (zoals agressie) veelvuldig ingezet worden binnen de Academie Gezondheidszorg voor derde jaars studenten. De trainingen in cognitieve epathie, waarbij men bijvoorbeeld in de huid kruipt van iemand met een depressie, delier, dementie of bij een conflictscheiding, stellen toekomstige zorgprofessionals in staat zich beter de verplaatsen in de situatie van de cliënt of diens familie" - Daniël Brinckmann.

De Vrendle bibliotheek via het Warp VR platform is nu beschikbaar voor MBO en HBO opleidingen voor een vast bedrag per jaar. 

Wil je meer weten? Neem contact met ons op. 

Neem contact op

Of neem deel aan onze demo dagen