Virtual reality, krachtig voor behandeling en training

Maak jij gebruik van onze bestaande trainingen of wil je samen nieuwe trainingen ontwikkelen?

Virtual Reality(VR) begint steeds meer gemeengoed te worden voor behandeling en training. Vrendle ontwikkelt al sinds 2013 VR toepassingen voor de zorgsector. Dit kan zowel voor zorgprofessionals als voor cliënten grote betekenis hebben.

Haal praktijksituaties naar binnen met VR

Vrendle ontwikkelt trainingen op basis van 360 graden video content. Dat brengt vele voordelen met zich mee:

  • Hoge beleving
    Met VR kan je letterlijk álle levensechte situaties naar de behandelkamer brengen. Elke denkbare situatie kunnen we visualiseren. 
  • Meer training in minder tijd
    Door direct met cliënten of cursisten naar specifieke scenario’s te ‘verplaatsen’ kom je sneller tot de kern. Daarnaast is het mogelijk om meerdere personen tegelijk dezelfde VR ervaring te bieden. 
  • Flexibel
    VR inzetten kan altijd en overal. Zelfs als een cliënt in bed ligt. We werken met een draadloos en eenvoudig systeem. 

Wil jij een VR training laten maken ? 

Neem contact op en wij bespreken de vele mogelijkheden van Virtual Reality voor jouw organisatie. 

Trainingen en therapieën in alle vormen

Onze trainingen dienen verschillende doelen. Per productie kijken we naar de doelstelling en koppelen we onze kennis daar aan. In de meeste gevallen komt één van de volgende trainingsvormen hieruit: 

Angst trainingen: Ook wel virtual reality exposure therapie of VRET genoemd. Je kunt cliënten aan de hand van verschillende niveau’s blootstellen aan specifieke angsten. 

Empathietraining: Kijk door de ogen van iemand anders met bijvoorbeeld autisme of dementie. Dit wordt veelal ingezet om meer begrip en inleving te creëren voor bepaalde situaties. 

Gedragstrainingen: Dit zijn trainingen om bepaald gedrag af te leren of eigen (onjuist) gedrag te herkennen. Bijvoorbeeld een anti pest training, waarbij je door de ogen van de pester of gepeste kan kijken. 

Ontspannings beelden: Worden vaak ingezet om kennis te maken met een VR bril. Tevens werkt dit erg rustgevend voor bedlegerige zorgvragers.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Vernieuwen in de zorg doen wij samen. Ons productieteam neemt je van A tot Z mee tijdens het proces. Wij zijn zeer bedreven in het maken van trainingen, maar wij werken altijd samen met de zorgprofessionals. Zij bieden de inhoudelijke onderbouwing voor de training die zij in gaan zetten. 

Heb je ideeën? Wij denken vrijblijvend met je mee. 

Contact opnemen