Support

Hoe kunnen wij je helpen? Hieronder staan de meest voorkomende vragen die onze klanten stellen.

Service en Support

 • Hoe verbind ik de VR bril met de tablet?

  Installeer de Oculus app op je smartphone of tablet en log in met hetzelfde account als je VR bril. Zorg en daarna voor dat de VR bril en de tablet zijn verbonden met hetzelfde besloten wifi netwerk. Je kunt ook van een smartphone een hotspot maken en op die manier de apparaten verbinden. Je bril en tablet zijn nu verbonden. Kies voor Casten en je kunt meekijken.Meer informatie lees je hier in onze handleiding.

 • Hoe worden de bril en de bibliotheek ge-update?

  Updates van de app van Vrendle GO worden automatisch verspreid via de Oculus Store. Het uitbreiden van de bibliotheek op de Vrendle GO kan door de bril op te sturen, waarna de update wordt uitgevoerd. Kosten bedragen EUR 150,- per keer voor installatie, handling en verzending. Uitbreidingen van de bibliotheek voor PC en laptop gebruikers worden verspreid via het forum.

  Voor de Vrendle PC versie worden geen technische updates meer uitgebracht.

 • Hoe lang gaat de batterij mee?

  Het duurt drie uur voor het volledig opladen van de VR-bril, dit is goed voor ongeveer drie uur gebruik. Voor de afstandsbediening is de batterij vervangbaar door bijvoorbeeld een oplaadbare.   

Virtual reality in therapie

 • Wat is virtual reality?

  Onder Virtual Reality verstaan we alle vormen van gesimuleerde omgevingen waarin gebruikers worden ondergedompeld in een ervaring die voor hun op dat moment levensecht is. Dit noemen we ook wel een Immersive Experience. De beelden die je binnen in een vr-bril ziet kunnen bestaan uit filmmateriaal, een 3D omgeving die door de computer word gegenereerd of een combinatie hiervan.

 • Hoe kan ik de bril inzetten voor therapie?

  Bedenk bij een cliënt of het inzetten van VR tijdens de therapie kan bijdragen aan een beter of sneller resultaat.

  Introduceer als eerste de bril met een ontspanningsvideo, daarmee kan alvast aan de bril en de bediening van de bril worden gewend.

  Pas in de volgende sessie de eerste video toe die je wilt inzetten voor je behandeling. Gebruik deze vooral om zelf inzicht te krijgen in de problematiek. Bij een angstbehandeling zijn dit bijvoorbeeld de optredende emoties, gedachten en plekken in het lichaam waar de emotie zich manifesteert. 

  Oefen in de volgende sessies met de cliënt met het toepassen van bijvoorbeeld helpende gedachten en coping styles en vergroot zo het zelfvertrouwen om het oefenen in de praktijk eerder op te pakken.

 • Kan ik ook training krijgen?

  Voor de introductie van Vrendle GO en de inzet van VR in de praktijk worden trainingen aangeboden. Een training van 2 uur kost EUR 400,- bij een maximum van 8 deelnemers. Training aanvragen.

 • Wat kan ik met VR tijdens de therapie?

  De beelden en geluiden die in VR getoond worden helpen allereerst om de cliënt beter te laten beschrijven wat er in hem omgaat tijdens bepaalde situaties. Dit leidt tot een beter begrip van de problematiek van de cliënt en helpt dus ook om met een passender behandeling te komen.

  Daarnaast helpt VR om te oefenen met situaties en het geleerde in de praktijk te brengen in de veilige setting van de therapiekamer. Dit vergroot het zelfvertrouwen en vergroot de kans op een succesvolle vertaling naar de praktijk (transfer).

 • Wat zijn de voordelen?

  De voordelen van VR video voor de psychologische praktijk zijn legio. De video's zijn een waardevolle aanvulling op bestaande behandelingen om situaties te oefenen die anders buiten het bereik van de behandeling zouden vallen omdat het te duur of te gevaarlijk is.

  VR helpt om angsten te overwinnen in de veilige setting van de therapieruimte. VR helpt om inzicht te krijgen in de situaties van anderen en het effect van eigen handelen in die situaties. VR helpt met het opwekken van de wil om te veranderen.

  Vrendle GO is overal te gebruiken, ook bij cliënten op locatie.

  De inzet van 360 graden videotherapie vergroot de effectiviteit en de efficiëntie van het zorgproces.

  Levensechte ervaring helpen bij het oproepen van de gewenste behandelsituatie en trainingssituatie.

 • Waar vind ik de nieuwe therapieën en trainingen in de Vrendle bibliotheek?

  Kijk op de behandelpagina op onze website voor alle therapieën en trainingen die in de Vrendle bibliotheek worden aangeboden. Ook publiceren wij hier onze productie's die nog in ontwikkeling zijn. 

Vrendle

 • Wat is Vrendle?

  Vrendle is hét Virtual Reality platform voor de psychische gezondheidszorg. Vrendle is meer dan een uitgebreide bibliotheek met 360 graden video's. 

  Met Vrendle willen we zorgverleners faciliteren zich te concentreren op de inhoud van de zorg. Vrendle ontwikkelt de VR video's voor therapie en training, zorgt voor een gebruikersvriendelijke manier van werken met de ontwikkeling van een app en het leveren van hardware. Vrendle stimuleert de onderlinge samenwerking tussen klanten door het faciliteren van een community van behandelaren die willen voorop lopen en de organisatie van Meetups.

 • Kan ik een eigen videoproductie laten maken?

  Bij Vrendle hebben we een team die zich heeft gespecialiseerd in de productie van VR video's voor training en behandeling. Vrendle produceert zowel in eigen beheer, als in opdracht VR video producties. VR producties die in opdracht worden gemaakt kunnen worden gedeeld in de bibliotheek, zodat andere zorginstellingen gebruik kunnen maken van deze content. Voor Vrendle klanten die VR producties inbrengen is een terugverdien regeling van kracht. Meer informatie of offerte aanvragen.

 • Wie zijn de mensen van Vrendle?

  Vrendle is een merk van Coolminds. Bij Coolminds werken we met passie voor het inzetten van moderne technologie voor een betere wereld. De psychische gezondheidszorg is een van onze belangrijke aandachtsgebieden. Met een team van vier mensen zijn we continu met Vrendle bezig, uiteraard ondersteund door onze collega's.

  Kijk ook op onze contactpagina.

 • Wat houdt de terug verdien regeling in?

  Vrendle klanten die een VR videoproductie inbrengen die door Vrendle is geproduceerd kunnen de inbreng terugverdienen in een korting op de abonnementskosten. Iedere derde werkplek is in dat geval gratis. Bij inbreng van meerdere producties blijft dezelfde regeling van kracht.

Vrendle abonnement

 • Wat is de opzegtermijn van een Vrendle abonnement?

  Het Vrendle abonnement wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en is daarna per maand opzegbaar. De opzegging gaat in per einde van de volgende maand waarin je opzegt.

 • Hoe kan ik mijn abonnement wijzigen?

  Als je iets aan je abonnement wilt wijzigen dan kun je ons bellen. Uitbreiden van je abonnement kan door via de website een nieuwe bestelling te plaatsen. Opzeggen van het abonnement kun je ook schriftelijk doen door ons een email te sturen of het contactformulier te gebruiken.

 • Hoe vaak krijgt de bibliotheek een update?

  Voor een update van de bibliotheek kunnen jullie de bril naar ons toesturen, dan zetten wij de nieuwe content erbij op. Dit zal ongeveer eens per 6 maanden mogelijk zijn, naar wens. 

 • Welke abonnementen zijn er?

  Vrendle wordt aangeboden als abonnement, Vrendle GO. Vrendle GO bestaat uit een VR bril en een uitgebreide bibliotheek van 140 video's die in een maandabonnement worden aangeboden. Vrendle kent 1 abonnementsvorm voor een vast maandbedrag voor het gebruik van de gehele bibliotheek. 

 • Kan ik ook korting krijgen?

  Voor klanten van Vrendle die een VR video productie met Vrendle maken en inbrengen in de bibliotheek is een terug verdien regeling van kracht. Deze regeling houdt in dat de investering kan worden terug verdiend door korting op de abonnementen: iedere derde werkplek is dan gratis.