Support

Hoe kunnen we je helpen? Hieronder staan de meestvoorkomende vragen die onze klanten stellen.

Service en Support

 • Hoe verbind ik de VR bril met de tablet?

  Om mee te kunnen kijken moeten de VR bril en de tablet verbonden zijn met hetzelfde besloten wifi netwerk. Je kunt ook van een smartphone een hotspot maken en op die manier de apparaten verbinden.

 • Hoe worden de bril en de bibliotheek ge-update?

  Updates van de app van Vrendle GO worden automatisch verspreid via de Oculus Store. Uitbreidingen van de bibliotheek worden verspreid via het forum voor PC en laptop gebruikers. Het uitbreiden van de bibliotheek op de Vrendle GO kan door de bril op te sturen, waarna de update wordt uitgevoerd. Kosten bedragen EUR 150,- per keer voor installatie, handling en verzending. De mogelijkheid om via de app de bibliotheek te updaten wordt begin 2020 verwacht.

  Voor de Vrendle PC versie worden geen technische updates meer uitgebracht

Virtual reality in therapie

 • Wat is virtual reality?

  Onder Virtual Reality verstaan we alle vormen van gesimuleerde omgevingen waarin gebruikers worden ondergedompeld in een ervaring die voor hun op dat moment levensecht is. Dit noemen we ook wel een Immersive Experience. De beelden die je binnen in een vr-bril ziet kunnen bestaan uit filmmateriaal, een 3D omgeving die door de computer word gegenereerd of een combinatie hiervan.

 • Hoe kan ik de bril inzetten voor therapie?

  Bedenk bij een cliënt of het inzetten van VR tijdens de therapie kan bijdragen aan een beter of sneller resultaat. 

  Introduceer de bril met een ontspanningsvideo.

  Pas in de volgende sessie de eerste video toe die je wilt inzetten voor je behandeling. Gebruik deze vooral om zelf inzicht te krijgen in de problematiek.

  Oefen met de cliënt het toepassen van het geleerde.

 • Kan ik ook training krijgen?

  Voor de introductie van Vrendle GO en de inzet van VR in de praktijk worden trainingen aangeboden. Een training van 2 uur kost EUR 400,- bij een maximum van 8 deelnemers. Training aanvragen.

 • Wat kan ik met VR tijdens de therapie?

  VR helpt allereerst om de cliënt beter te laten beschrijven wat er in hem omgaat tijdens bepaalde situaties. Dit leidt tot een beter begrip van de problematiek van de cliënt en helpt dus ook om met een passender behandeling te komen.

  Daarnaast helpt VR om te oefenen met situaties en het geleerde in de praktijk te brengen in de veilige setting van de therapiekamer.

 • Wat zijn de voordelen?

  De video's zijn een waardevolle aanvulling op bestaande behandelingen om situaties te oefenen die anders buiten het bereik van de behandeling zouden vallen omdat het te duur of te gevaarlijk is.

  VR helpt om angsten te overwinnen in de veilige setting van de therapieruimte.

  Vrendle GO is overal te gebruiken, ook blij cliënten op locatie.

  De inzet van 360 graden videotherapie vergroot de effectiviteit en de efficiëntie van het zorgproces.

  Levensechte ervaring helpen bij het oproepen van de gewenste behandelsituatie.

Vrendle

 • Wat is Vrendle?

  Vrendle is hét Virtual Reality platform voor de psychische gezondheidszorg. Vrendle is meer dan een uitgebreide bibliotheek. Met Vrendle willen we zorgverleners ontzorgen en faciliteren zich te concentreren op de inhoud van de zorg. Vrendle ontwikkelt VR video's voor therapie en training, zorgt voor een gebruikersvriendelijke manier van werken met de ontwikkeling van een app en het leveren van hardware. Vrendle stimuleert de onderlinge samenwerking tussen klanten door het faciliteren van een community van behandelaren die willen voorop lopen. 

 • Kan ik een eigen videoproductie laten maken?

  Vrendle produceert zowel in eigen beheer, als in opdracht VR video producties voor de uitbreiding van de bibliotheek. VR producties die in opdracht worden gemaakt worden gedeeld in de bibliotheek, zodat andere zorginstellingen gebruik kunnen maken van deze content. Voor Vrendle klanten die VR producties inbrengen is een terugverdien regeling van kracht. Meer informatie of offerte aanvragen.

 • Wie zijn de mensen van Vrendle?

  Vrendle is een merk van Coolminds. Bij Coolminds werken we met passie voor het inzetten van moderne technologie voor een betere wereld. De psychische gezondheidszorg is een van onze belangrijke aandachtsgebieden. Met een team van vier mensen zijn we continu met Vrendle bezig, uiteraard ondersteund door onze collega's.

  Kijk ook op onze contactpagina.

 • Wat houdt de terug verdien regeling in?

  Vrendle klanten die een VR videoproductie inbrengen die door Vrendle is geproduceerd kunnen de inbreng terugverdienen in een korting op de abonnementskosten. Iedere derde werkplek is in dat geval gratis. Bij inbreng van meerdere producties blijft dezelfde regeling van kracht.

Vrendle abonnement

 • Wat is de opzegtermijn van een Vrendle abonnement?

  Het Vrendle abonnement wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en wordt steeds met 1 jaar verlengd. De opzegtermijn is 1 maand voor aflopen van het contract.

 • Hoe kan ik mijn abonnement wijzigen?

  Als je iets aan je abonnement wilt wijzigen dan kun je ons bellen. Uitbreiden van je abonnement kan door via de website een nieuwe bestelling te plaatsen. Opzeggen van het abonnement kun je ook schriftelijk doen door ons een email te sturen of het contactformulier te gebruiken.

 • Welke abonnementen zijn er?

  Vrendle kent 1 abonnementsvorm. Een vast maandbedrag voor het gebruik van de gehele bibliotheek. 

 • Kan ik ook korting krijgen?

  Voor klanten van Vrendle die een VR video productie met Vrendle maken en inbrengen in de bibliotheek is een terug verdien regeling van kracht. Deze regeling houdt in dat de investering kan worden terug verdiend door korting op de abonnementen: iedere derde werkplek is dan gratis.

Gratis demo aanvragen

Slechts €99,- per maand