Support

Hoe kunnen wij je helpen? Hieronder staan de meest voorkomende vragen die onze klanten stellen.

Service en Support

 • Waar kan ik een storing melden?

  Als de VR bril het niet meer doet, of als er andere technische vragen zijn dan is onze supportdesk bereikbaar op 058 234 75 79. De openingstijden zijn maandag tot vrijdag van 09.00 - 17.00 uur.

 • Hoe lang heb ik garantie op de bril?

  Vrendle levert de Vrendle GO app op de VR bril PICO G2 4K. Voor deze bril geldt de garantietermijn die door PICO wordt afgegeven en is twee jaar. Voor de klanten die gebruik maken van de Oculus GO en/of de Oculus Quest geldt ook een garantietermijn van twee jaar. 

 • Waar vind ik de algemene voorwaarden?

  Vrendle is een merk van Coolminds en de algemene voorwaarden van Coolminds zijn van toepassing. Deze voorwaarden kun je hier downloaden.

 • Hoe kan ik rekening houden met de hygiëne van de VR-bril?

  De PICO VR bril heeft een foam headset die makkelijk te reinigen is. Gebruik hiervoor schoonmaakdoekjes met minimaal 60% alcohol. Voor de Oculus GO: 

  1. Vervang de foam van de headset voor een makkelijker te reinigen variant en/of gebruik wegwerpmaskers.

  2. Maak je apparatuur schoon, gebruik schoonmaakdoekjes met minimaal 60% alcohol.

  Meer lezen over hygiënisch omgaan met je Vrendle GO headset? Kijk op de website van UnboundVR: https://unboundvr.nl/…/vr-ac…/vr-maskers-hygiene

 • Hoe kan ik mee kijken op een ander apparaat zoals een tablet?

  Met de PICO bril kan je op een Windows 10 laptop mee kijken. Het 'casten' werkt via Miracast. Open 'start' op je laptop, typ hier 'verbinden' en open de app. Zorg er voor dat de laptop op hetzelfde netwerk is aangesloten als de VR bril. 

  Zet nu de bril op en druk twee keer snel op het ronde PICO knopje. Klik op screencast en kies het apparaat waarop je wilt meekijken. De verbinding wordt nu tot stand gebracht. Meer informatie lees je hier in onze PICO handleiding.

  Voor de Oculus Go bril, installeer je de Oculus app op je smartphone of tablet en log in met hetzelfde account als je VR bril. Zorg er voor dat de VR bril en de tablet zijn verbonden met hetzelfde wifi netwerk. Je kunt ook van een smartphone een hotspot maken en op die manier de apparaten verbinden. Je bril en tablet zijn nu verbonden. Kies voor Casten en je kunt meekijken. Meer informatie lees je hier in onze Oculus GO handleiding.

 • Hoe worden de bril en de bibliotheek ge-update?

  Updates van de app van Vrendle GO worden automatisch ge-update. Om jouw Vrendle GO te update hoef je alleen op het wifi te gaan om de update binnen te halen.Heeft jouw bril niet de Vrendle Go app. Dan is het mogelijk de bibliotheek door ons te laten update. Dit kan door de VR bril op te sturen. Kosten bedragen EUR 150,- per keer voor installatie, handling en verzending. Uitbreidingen van de bibliotheek voor PC en laptop gebruikers worden verspreid via het forum.

  Voor de Vrendle PC versie worden geen technische updates meer uitgebracht.

 • Hoe lang gaat de batterij mee?

  Het duurt drie uur voor de VR bril volledig opgeladen is, dit is goed voor ongeveer drie uur gebruik. Tenzij veel gedownload wordt dan kan de batterij sneller leeg gaan. Voor de pointer is de batterij vervangbaar door bijvoorbeeld een oplaadbare.  De pointer werkt op 2x AAA batterijen.

Virtual reality therapie

 • Wat is virtual reality?

  Onder Virtual Reality verstaan we alle vormen van gesimuleerde omgevingen waarin gebruikers worden ondergedompeld in een ervaring die voor hun op dat moment levensecht is. Dit noemen we ook wel een Immersive Experience. De beelden die je binnen in een vr-bril ziet kunnen bestaan uit filmmateriaal, een 3D omgeving die door de computer word gegenereerd of een combinatie hiervan.

 • Hoe kan ik de bril inzetten voor therapie?

  Bedenk bij een cliënt of het inzetten van VR tijdens de therapie kan bijdragen aan een beter of sneller resultaat.

  Introduceer als eerste de bril met een ontspanningsvideo, daarmee kan alvast aan de bril en de bediening van de bril worden gewend.

  Pas in de volgende sessie de eerste video toe die je wilt inzetten voor je behandeling. Gebruik deze vooral om zelf inzicht te krijgen in de problematiek. Bij een angstbehandeling zijn dit bijvoorbeeld de optredende emoties, gedachten en plekken in het lichaam waar de emotie zich manifesteert. 

  Oefen in de volgende sessies met de cliënt met het toepassen van bijvoorbeeld helpende gedachten en coping styles en vergroot zo het zelfvertrouwen om het oefenen in de praktijk eerder op te pakken.

 • Kan ik ook training krijgen?

  Voor de introductie van Vrendle GO en de inzet van VR in de praktijk worden trainingen aangeboden. Een training van 2 uur kost EUR 400,- bij een maximum van 8 deelnemers. Training aanvragen.

 • Wat kan ik met VR tijdens de therapie?

  De beelden en geluiden die in VR getoond worden helpen allereerst om de cliënt beter te laten beschrijven wat er in hem omgaat tijdens bepaalde situaties. Dit leidt tot een beter begrip van de problematiek van de cliënt en helpt dus ook om met een passender behandeling te komen.

  Daarnaast helpt VR om te oefenen met situaties en het geleerde in de praktijk te brengen in de veilige setting van de therapiekamer. Dit vergroot het zelfvertrouwen en vergroot de kans op een succesvolle vertaling naar de praktijk (transfer).

 • Wat zijn de voordelen?

  De voordelen van VR video voor de psychologische praktijk zijn legio. De video's zijn een waardevolle aanvulling op bestaande behandelingen om situaties te oefenen die anders buiten het bereik van de behandeling zouden vallen omdat het te duur of te gevaarlijk is.

  VR helpt om angsten te overwinnen in de veilige setting van de therapieruimte. VR helpt om inzicht te krijgen in de situaties van anderen en het effect van eigen handelen in die situaties. VR helpt met het opwekken van de wil om te veranderen.

  Vrendle GO is overal te gebruiken, ook bij cliënten op locatie.

  De inzet van 360 graden videotherapie vergroot de effectiviteit en de efficiëntie van het zorgproces.

  Levensechte ervaring helpen bij het oproepen van de gewenste behandelsituatie en trainingssituatie.

 • Waar vind ik de nieuwe therapieën en trainingen in de Vrendle bibliotheek?

  Kijk op de behandelpagina op onze website voor alle therapieën en trainingen die in de Vrendle bibliotheek worden aangeboden. Ook publiceren wij hier onze productie's die nog in ontwikkeling zijn. 

Vrendle

 • Wat is Vrendle?

  Vrendle is hét Virtual Reality platform voor de psychische gezondheidszorg. Vrendle is meer dan een uitgebreide bibliotheek met 360 graden video's. 

  Met Vrendle willen we zorgverleners faciliteren zich te concentreren op de inhoud van de zorg. Vrendle ontwikkelt de VR video's voor therapie en training, zorgt voor een gebruikersvriendelijke manier van werken met de ontwikkeling van een app en het leveren van hardware. Vrendle stimuleert de onderlinge samenwerking tussen klanten door het faciliteren van een community van behandelaren die willen voorop lopen en de organisatie van Meetups.

 • Kan ik een eigen videoproductie laten maken?

  Bij Vrendle hebben we een team die zich heeft gespecialiseerd in de productie van VR video's voor training en behandeling. Vrendle produceert zowel in eigen beheer, als in opdracht VR video producties. VR producties die in opdracht worden gemaakt kunnen worden gedeeld in de bibliotheek, zodat andere zorginstellingen gebruik kunnen maken van deze content. Voor Vrendle klanten die VR producties inbrengen is een terugverdien regeling van kracht. Meer informatie of offerte aanvragen.

 • Wie zijn de mensen van Vrendle?

  Vrendle is een merk van Coolminds. Bij Coolminds werken we met passie voor het inzetten van moderne technologie voor een betere wereld. De psychische gezondheidszorg is een van onze belangrijke aandachtsgebieden. Met een team van vier mensen zijn we continu met Vrendle bezig, uiteraard ondersteund door onze collega's.

  Kijk ook op onze contactpagina.

 • Wat houdt de terug verdien regeling in?

  Vrendle klanten die een VR videoproductie inbrengen die door Vrendle is geproduceerd kunnen de inbreng terugverdienen in een korting op de abonnementskosten. Iedere derde werkplek is in dat geval gratis. Bij inbreng van meerdere producties blijft dezelfde regeling van kracht.

Vrendle abonnement

 • Welke abonnementen zijn er?

  Vrendle wordt aangeboden als abonnement, Vrendle GO. Vrendle GO bestaat uit een VR bril en een uitgebreide bibliotheek van 160 video's die in een maandabonnement worden aangeboden. Vrendle kent één abonnementsvorm voor een vast maandbedrag voor het gebruik van de gehele bibliotheek. 

 • Kan ik ook korting krijgen?

  Voor klanten van Vrendle die een VR video productie met Vrendle maken en inbrengen in de bibliotheek is een terug verdien regeling van kracht. Deze regeling houdt in dat de investering kan worden terug verdiend door korting op de abonnementen: iedere derde werkplek is dan gratis.