Virtual Reality (VR) in de zorg met Vrendle

Virtual Reality (VR) in de zorg. Vrendle biedt een bibliotheek met meer dan 160 VR behandelingen en trainingen voor de psychische gezondheidszorg

Virtual Reality in de zorg

Vrendle heeft een bibliotheek met meer dan 160 VR-behandelingen en trainingen voor de psychische gezondheidszorg. Met 360 graden video trainingen kunnen cliënten effectiever en efficiënter behandelt worden. De bibliotheek bevat VR trainingen voor angstbehandelingen, empathie training, gedragstraining en ontspanning. Kijk op onze behandelpagina voor ons complete aanbod. 

Ga naar de behandelpagina

9 voordelen van Virtual Reality (VR) in de zorg:

Het inzetten van Virtual Reality biedt flinke voordelen bij behandeling en trainingen in de psychische gezondheidszorg. Wij zetten de 9 voordelen voor je op een rijtje: 

  • Virtual Reality helpt om angsten te overwinnen in de veilige setting van de therapieruimte. 
  • Virtual Reality helpt om inzicht te krijgen in de situaties van anderen en het effect van eigen handelen in die situaties. 
  • De inzet van 360 graden videotherapie vergroot de effectiviteit en de efficiëntie van het zorgproces.
  • Levensechte ervaring helpen bij het oproepen van de gewenste behandelsituatie en trainingssituatie.
  • De video's zijn een waardevolle aanvulling op bestaande behandelingen om situaties te oefenen die anders buiten het bereik van de behandeling zouden vallen omdat het te duur of te gevaarlijk is.
  • Virtual Reality Exposure Therapie, ook wel VRET genoemd. Leren omgaan met angsten in stappen. Cliënten rapporteren een toename aan durf en zelfvertrouwen om hun angsten te ondergaan. VRET werkt daarmee drempelverlagend voor bij exposure opdrachten.
  • Meer begrip en inleving creëren, door daadwerkelijk in de schoenen van iemand anders te stappen. Denk aan leren omgaan met dementie, autisme of een conflictscheiding.
  • Ontspannen met een VR-bril: Niet iedereen kan naar de dierentuin, naar Madurodam of naar de markt. Veel Lichamelijk gehandicapten of ouderen zijn niet zo mobiel meer en kunnen niet zomaar een uitstapje doen. Maar met Virtual Reality kunnen zij dit uitje toch maken.
  • Met Virtual Reality zijn er eindeloos mogelijkheden om te creëren. Onze bibliotheek omvat nu al meer dan 160 VR trainingen. Maar dit aantal blijft groeien. Mis je nog een VR training? Laat het ons weten.

Door Virtual Reality in te zetten wordt er minder tijd besteed aan praten over de oefeningen, maar echt aan den lijve te ondervinden met Virtual Reality. Dat is efficiënt behandelen middels E-health oplossingen!

Benieuwd wat Virtual Reality voor jou kan betekenen? 

Vraag vrijblijvende een demo met onze VR behandelingen aan.