Virtual Reality video's voor behandeling en training

Levensechte ervaringen creëren

Expertises combineren

Bij het ontwikkelen van nieuwe virtual reality therapieën werken we gedurende het hele proces nauw samen met zorgexperts. De zorgexperts zijn direct betrokken bij een bepaald thema, zoals cliënten, mantelzorgers, begeleiders en behandelaren. Met het Vrendle VR-productieteam worden alle expertises bij elkaar gebracht om waardevolle 360 graden video's te ontwikkelen voor behandeling en training.

Virtual reality, krachtig voor behandeling en training

We laten de 360 graden video's zien in een VR-bril. Deze virtual reality ervaring wordt vaak als levensecht beschouwd en heeft flinke voordelen bij behandelingen en trainingen.

Exposuretherapie is een krachtige techniek bij de behandeling van angststoornissen. Virtual reality therapie (VR-therapie) maakt die behandeling nóg effectiever. Met VR is het mogelijk de angsten rechtstreeks te behandelen vanuit de vertrouwde omgeving van de spreekkamer. Als behandelaar heb je zo een unieke tool in handen waarmee je cliënten in een veilige omgeving stap voor stap kunt helpen hun angst te overwinnen. 

Ook bij training blijkt VR van grote waarde. De verplaatsing in de eigen situatie roept vaak emoties op die heel bruikbaar zijn inzicht te krijgen en de motivatie om gedrag te veranderen.

Ook een VR training of behandeling video laten maken?

  

Het productieproces uitgelicht

Een sterk concept is van wezenlijk belang. In verschillende brainstorm- en conceptsessies kijken we samen met de opdrachtgever naar traditionele behandelingen, situaties uit het dagelijkse leven en hoe we dit vorm kunnen gaan geven. We kijken naar alle mogelijkheden, zowel creatief als therapeutisch. Na het vastleggen van het globale idee, worden concrete scenario’s bedacht (verhaallijnen) en vastgelegd in het script. In het script verwerken we ook de gesproken teksten en de gebeurtenissen. Alles wat je ziet en hoort.

Op basis van het script worden geschikte locaties, acteurs en rekwisieten geselecteerd. De filmlocaties worden bezocht en er worden eventueel testopnames gemaakt.  Vervolgens wordt een planning opgesteld voor de draaidag, het zogenoemde draaiboek. Dit is een doorlopend proces tot aan de draaidag zelf. Op de draaidag zelf moet duidelijk zijn wat ieder zijn functie is en wat hij/zij moet doen. Dit staat ook omschreven in het draaiboek.

Als alles opgenomen is volgt de nabewerking. Omdat we gebruik maken van een camera met meerdere lenzen moeten de beelden eerst aan elkaar ‘geplakt’ worden, dit heet stitchen. Als volgt wordt de video gemonteerd in een logische volgorde. De kleuren, evenals de opgenomen audio worden geoptimaliseerd. 

Eventueel worden interactieve elementen aan de virtual reality productie toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan het maken van keuzes, die het verhaal of de behandeling beïnvloeden. Maar ook het reageren op opmerkingen van acteurs bijvoorbeeld. Interactieve video vergroot door het toevoegen van keuzemogelijkheden de autonomie van de cliënt of trainee en vergroot het leereffect.

Uiteindelijk zijn de VR-video’s te bekijken in 360 graden. Dit kan in de Vrendle GO-bril, de complete video wordt toegevoegd aan de Vrendle bibliotheek en kan bekeken worden door Vrendle gebruikers. 

Ook een 360 graden video laten maken?

Heb je ideeën? Wij maken vrijblijvend een prijsindicatie